FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 13. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 13. rujna.

ZAGREB - Drugog i završnog dana Prve međunarodne konferencije Svjetske turističke organizacije-UNWTO "Turizam u glavnim vijestima", koju UNWTO organizira zajedno s Ministarstvom turizma, domaći i svjetski medijski izvjestitelji te turistički i PR stručnjaci predstavit će kroz nekoliko panela ulogu i utjecaj medija u praćenju i razvoju turizma. Obradit će i temu važnosti i potrebe učinkovitog komuniciranja u turizmu, kao i ulogu novih tehnologija i društvenih medija (9,30 sati, Hotel Westin, Kršanjavoga 1). U sklopu konferencije glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai i ministar turizma Damir Bajs održat će i posebnu konferenciju za novinare (13,45 sati, Hotel Westin). Konferencija će završiti u poslijepodnevnim satima donošenjem zaključaka te potpisivanjem Zagrebačke deklaracije koja će, kako se očekuje, na svjetskoj razini definirati preporuke za odnos turizma i medija.

ZAGREB - Predstavnici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) predstavit će rezultate drugog istraživanja o informiranosti poduzetnika i drugih ciljnih skupina o zaštiti tržišnog natjecanja u Hrvatskoj. Istraživanje je provela agencija za istraživanje javnog mnijenja Puls u sklopu projekta IPA 2007 "CRO Compete - Jačanje politika tržišnog natjecanja i državnih potpora u RH" na 220 poslovnih subjekata te 553 ispitanika – predstavnika lokalne uprave te studentske populacije, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Također će biti najavljena druga međunarodna Cro Compete konferencije koja će u sklopu projekta biti održana 28. rujna u Zagrebu. Konferencija će okupiti vodeće stručnjake s područja tržišnog natjecanja iz Hrvatske i Europe, a glavna tema konferencije bit će "ususret pristupanju Hrvatske EU i nakon njega" (10,30 sati, AZTN, Savska 41).

ZAGREB - Hrvatsku je u prvih sedam mjeseci ove godine posjetilo 6,29 milijuna turista, koji su ostvarili gotovo 31 milijun noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine u dolascima porast za 8 posto, u noćenjima za 5,8 posto, a uz strane poraste su zabilježili i domaći turisti, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Porasti dolazaka od 5,2 posto i noćenja od 2,6 posto zabilježeni su i u ovogodišnjem srpnju, i to s 2,88 milijuna dolazaka i 17,81 milijuna noćenja. Više od 85 posto turističkih dolazaka i gotovo 90 posto noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili su strani turisti koji su najviše i pridonijeli ukupnim porastima. Došlo ih je 9 posto više nego u lanjskih sedam mjeseci ili 5,39 milijuna, dok su s 27,79 milijuna noćenja u plusu od 6,2 posto. Domaći su turisti za razliku od zadnjih skoro godinu i pol dana također za prvih sedam mjeseci ove godine u plusu, i to od 1,7 posto s 897,9 tisuća dolazaka i od 2,6 posto s 3,12 milijuna noćenja.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u ovogodišnjem srpnju prikupljeno 53.415 tona kravljeg mlijeka, što je u odnosu na srpanj prošle godine povećanje za 3,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Podaci DZS-a pokazuju da je u srpnju ove u odnosu na isti lanjski mjesec povećana i proizvodnja mlijeka te ostalih mliječnih proizvoda. Mlijeka za piće proizvedeno je 9,1 posto više nego u srpnju lani, odnosno 24.651 tonu, a proizvodnja maslaca povećana je 26,5 posto, na 258 tona. Proizvodnja vrhnja povećana je 4,9 posto, na 2.592 tone, fermentiranih proizvoda 3,5 posto, na 8.655 tona te kravljeg sira 1,6 posto, na 2.797 tona.

Dežurni urednici:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙