FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: kaznena prijava i stegovni postupak protiv policijskog službenika

Autor: ivuc
OSIJEK, 12. rujna 2011.(Hina) - Protiv policijskog službenika osječko-baranjske Policjske uprave (PU), koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao pješak, osim kaznene prijave, pokrenut će se i stegovni postupak, tijekom kojeg će privremeno biti udaljen iz službe, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Nesreća se dogodila jučer oko 5 sati na županijskoj cesti 4257 između Osijeka iB ilja, kad je 35-godišnji Osječanin iz neutvrđenih razloga osobnim automobilom VW "polo" udario 34-godišnjeg pješaka iz baranjskog mjesta Bilja, koji je išao uz rub kolnika i koji je od posljedica ozljeda smrtno stradao.

Načelnik PU-a Željko Prša kazao je na konferenciji za novinare kako je prometnu nesreću svojim osobnim automobilom skrivio 35-godišnji pripadnik interventne policije PU-a koji tada nije bio u službi.

Nakon nesreće on je napustio mjesto prometne nesreće, parkirao vozilo u svoju garažu i otprilike sat vremena nakon događaja prijavio nesreću, rekao je Prša. Dodao je kako će osumnjčenik biti kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće jer je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, a i zato što nije pomogao teško ozlijeđenoj osobi, čija je smrt uzrokovana tim kaznenim djelom.

Prša je napomenuo kako će osumnjičeni policajac danas biti udaljen iz službe dok završi stegovni ili kazneni postupak, ocijenivši da je riječ o okolnostima koje znatno štete interesima službe.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙