FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. - Kršćani suočeni s istim izazovima

Autor: mhaj
VATIKAN , 2. rujna 2011. (Hina/AFP) - Kršćanske crkve suočene su s "istim izazovima", a oni ih potiču na "duboku čežnju" za Bogom koja se, kod mnogobrojnih muškaraca i žena u sekularnim društvima manifestira na različite načine, napisao je papa Benedikt XVI. u poruci upućenoj predsjedniku Pontifikalnog vijeća za jedinstvo kršćana, njemačkome kardinalu Kurtu Kochu, u povodu 12. Međunarodnog simpozija kršćana koji se od 30. kolovoza do 2. rujna održava u Solunu na temu "Svjedočenje Crkve u suvremenom svijetu".

Benedikt XVI. je u poruci istaknuo da svjedočenje vjere u današnje doba mora naći uporište u mnogim regijama koje su je isprva prihvatile i u kojima je ona već postojala, aludirajući pritom na europske regije koje, kako je kazao Papa "sada osjećaju posljedice eksperimentiranja s učinkom sekularizacije, koja je u stanju duboko osiromašiti čovjeka".

"Kulturološki, socijalni i ekonomski scenariji katolike i pravoslavce smještaju pred iste izazove. Uzajamno razumijevanje tradicije katoličke i pravoslavne crkve te iskreno prijateljstvo, velik su doprinos kršćanskome jedinstvu", stoji u Papinoj poruci.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙