FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon odslužene kazne Ivica Rajić stigao u Split

Autor: imli
SPLIT, 8. rujna 2011. (Hina) - Bivši zapovjednik postrojbe HVO-a Ivica Rajić, haaški osuđenik koji je u četvrtak pušten na slobodu iz zatvora u Madridu, kasno navečer stigao je u splitsku zračnu luku gdje ga je dočekala supruga sa djecom.

"Želim se vratiti u obitelj i pokušati nadoknaditi izgubljeno", izjavio je Rajić za Hinu u splitskoj zračnoj luci.

Na upit kako se osjeća na slobodi, on je odgovorio: "Nakon osam godina u zatvoru možete misliti kako mi je". Pri tomu je odbio komentirati haašku osudu na višegodišnju kaznu zatvora rekavši da ne želi o tomu govoriti.

Rajića je Haaški sud osudio na 12 godina zatvora zbog pokolja muslimana u Stupnom Dolu u srednjoj Bosni počinjenog 1993. godine. On je u četvrtak pušten na slobodu iz zatvora Navalcalnero u Madridu gdje je proveo zadnje četiri godine. Rajić je pušten na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne, što je praksa Haaškog suda.

Na odsluženje zatvorske kazne Rajić je u Španjolsku iz Scheweningena prebačen 2007. godine. On je 2005. godine na Haaškom sudu priznao krivnju za sudjelovanje u napadu na selo Stupni Do u listopadu 1993. godine, te se je ispričao obiteljima stradalih i izrazio sućut "za bol koju trpe zbog gubitka najmilijih".

(Hina) xpgas yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙