FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Friščić: HSS očekuje da Josipović radi u sklopu svojih ovlasti

Autor: ivuc
OSIJEK, 6. rujna 2011.(Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić istaknuo je danas u Osijeku da će se HSS i ubuduće zauzimati za razvoj proizvodnje hrane, prerađivačke industrije i turizma te za ravnomjerni razvoj i jačanje ovlasti lokalne samouprave.

Na konferenciji za novinare o parlamentarnim izborima Friščić je rekao kako je stajalište Glavnog odbora HSS-a da stranka na izbore izlazi samostalno, ali se stranačkim stožerima po izbornim jedinicama ostavlja mogućnost da razmotre koaliciju ako pronađu partnera s kojim mogu dobro surađivati. Dodao je kako dosad nijedan izborni stožer nije izvijestio predsjedništvo stranke o potrebi razmatranja sklapanja mogućih koalicija.

Na novinarsko pitanje je li se predsjednik države Ivo Josipović uključio u predizbornu kampanju, Friščić je odgovorio da je iza Josipovića na predsjedničkim izborima stala određena politička grupacija, ali u HSS-u od njega očekuju da radi u sklopu svojih ovlasti i da bude predsjednik svih nas.

Na pitanje da komentira je li korektno da premijerka Jadranka Kosor i drugi HDZ-ovi dužnosnici javno pozdravljaju generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, Frišić je odgovorio kako "nitko nije kriv dok nema pravomoćne presude", a država je dužna omogućiti "punu pravnu zaštitu svojim generalima".

Potpredsjednik HSS-a i ministar turizma Damir Bajs ustvrdio je kako ankete pokazuju da je HSS "treća politička opcija u Hrvatskoj, iza HDZ-a i 'kukuriku koalicije'".

Na pitanje o rezultatima turističke sezone Bajs je odgovorio da je je u prvih sedam mjeseci bilo 500.000 gostiju više nego prošle godine, pri čemu je ocijenio da se nastavak tog trenda očekuje i u kolovozu. Napomenuo je kako je ove godine zaposlenih u turizmu oko 14 posto više nego prošle godine te da se očekuje povećanje prihoda hotelijera i turističkih agencija. Bajs je dodao kako se očekuju podatci Državnog zavoda za statistiku o maloprodaji u trgovini hranom, pićem i drugim namirnicama uobičajenim za turističku potrošnju te da prve najave "nisu loše", ali se mora pričekati ukupan rezultat.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙