FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog prijetnje bombom prizemljena dva pakistanska aviona

Autor: vmrs
ISTANBUL, 7. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Jedan pakistanski putnički avion na putu iz Pakistana u Veliku Britaniju morao se u srijedu prisilno spustiti u Istanbulu, a drugi je prizemljen u Kuala Lumpuru jer je avioprijevoznik Pakistan International Airlines (PIA) primio anonimnu prijetnju bombom.

U Istanbul se spustio Boeing 777 jer je PIA primio e-mail da je u avionu bomba. Svi su putnici izašli iz letjelice, a snage sigurnosti sve su pretražile, ali nisu pronašle eksploziv. Avion je zatim dobio dopuštenje da nastavi s letom u Manchester.

Drugi avion zbog anonimnog e-mail nije uzletio iz Kuala Lumpura, ali glasnogovornik avioprijevoznika kaže da je i on nakon pregleda dobio zeleno svjetlo za let, ali nije objavljeno kamo.

Televizijske snimke turske privatne novinske agencije Dogan pokazale su zrakoplov na pisti aerodroma Ataturk, te putnike kako izlaze i autobusom idu prema terminalu. Uz avion vidjela su se vatrogasna i vozila hitne pomoći.

Turska državna agencija Anadolija objavila je da je riječ o Boeingu 777 s 380 putnika te da je bio nad glavnim bugarskim gradom Sofijom prije nego što je skrenut prema Istanbulu.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙