FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kazalište Trešnja priprema četiri premijere u sezoni

Autor: mbur
ZAGREB, 7. rujna 2011. (Hina) - Gradsko kazalište Trešnja u predstojećoj sezoni priprema četiri premijere, a sezonu otvara 1. listopada predstava "Šeherezada" u režiji Saše Božića i Ksenije Zec te u koprodukciji sa Studijem za suvremeni ples.

Nakon "Šeherezade", Trešnji u goste stiže jedna od najpoznatijih redateljica ovog dijela Europe Anja Suša, direktorica beogradskog kazališta za djecu i mlade "Duško Radović", i to s predstavom "Rent a friend" realiziranoj prema tekstu izabranom na natječaju za mlade autore, izvijestilo je danas Gradsko kazalište Trešnja.

Predstava "Rent a friend" prvi će put otvoriti problematiku Facebooka, čime Trešnja još više otvara svoja vrata mladima i pitanjima adolescentske dobi kroz direktno uključivanje teenagera u sam proces nastajanja predstave te u mnogobrojne popratne programe poput tribina i otvorenih razgovora.

Za drugi dio sezone kazalište priprema dva velika projekta - predstavu "Regoč" u režiji Dore Ruždjak Podolski i mjuzikl "Knjiga o džungli" koji će režirati Trešnjin ravnatelj Saša Anočić, što će biti ujedno i njegova prva režija otkad vodi to kazalište.

Kazalište planira i predstave "Vlak u snijegu" i "Crvenkapica", navodi se u najavi sezone 2011./2012. i najavljuje kazališni početak izvedbom uspješne predstave "Miffy".

U kazališnoj sezoni 2010./11. Gradsko kazalište Trešnja izvelo je ukupno 225 izvedaba, od toga pet premijernih naslova ("Najotmjeniji div u gradu", "Veli Jože", "Ivica i Marica", "Mirakul", "Tri skockana praščića") i 10 repriznih naslova, uz prosječnu posjećenost od 80 posto i 60.000 gledatelja.

Navodi se i da je Trešnja posljednjih godina pokrenula niz programskih radionica za djecu koje vode domaći stručnjaci iz polja glume i plesa. U planu je i otvaranje scene za mlade i večernje scene u kojoj bi glumci Trešnje uz goste mogli razviti repertoar i za nešto stariju publiku. Večernja scena poslužila bi kao platforma za umjetnička istraživanja pozvanih autora.

(Hina) xmb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙