FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet koncerata na Jazz.hr 2011/2012

Autor: mbur
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - U novoj sezoni 2011./2012. Hrvatskog društva skladatelja (HDS), koje od ove sezone objedinjuje svoje jazz aktivnosti pod novim nazivom Jazz.hr, održat će se pet koncerata, koji počinju krajem rujna koncertom Borna Šercar's Jazziana Croatica.

Od ove sezone HDS objedinjuje jazz aktivnosti pod novim nazivom - Jazz.hr kako bi bili u korak s vremenom i prepoznatljivim imenom objedinili dosadašnji jazz ciklus - jesenski (Međunarodni dani jazza) i proljetni festival (Proljetna revija jazza) te internet portal, kazao je na konferenciji za novinare Antun Tomislav Šaban, umjetnički ravnatelj priredbi i glavni tajnik HDS-a.

Jazz publiku očekuje stilski raznolik program, hrvatski i strani sastavi, naši glazbenici u međunarodnim kombinacijama ali i svjetske zvijezde jazza, najavili su predstavnici organizatora koncertnih događanja iz HDS-a, Jazz kluba "Zagreb" te Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski".

Borna Šercar's Jazziana Croatica priprema novi program koji će na koncertu 28. rujna biti premijerno izveden. Taj novi, mladi ansambl koji se profilirao obradama hrvatske tradicijske i autorske glazbe, ugostit će pjevačice Tamaru Obrovac i Josipu Lisac.

Kvartet Duška Gojkovića nastupit će 13. siječnja 2012. kada će se proslaviti 80 godina tog jazz glazbenika. Deset godina nakon zadnjeg zagrebačkog nastupa, Gojković sa svojim novim kvartetom donosi dio regionalne i svjetske jazz povijesti zagrebačkoj publici.

U velječi iduće godine hrvatska jazz i etno glazbenica Tamara Obrovac ponovno pokreće projekt "Ulika" u kojem će njezini stari suradnici, osim skladbi s tog albuma, predstaviti i novi glazbeni materijal.

Zagrebački gitarist koji živi u Nizozemskoj Ratko Zjača i talijanski harmonikaš Simone Zanchini će sa svojim međunarodnim ZZ Quartetom predstaviti glazbu s albuma "The Way We Talk" na koncertu u ožujku.

Sezona završava koncertom Tria Danila Pereza, velikanom žanra koji kreativno kombinira glazbenu tradiciju svoje zemlje (Paname) i regije te umijeće komorne glazbe u jazzu.

(Hina) xmb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙