FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić najavio HSS-ov akcijski plan za izbore

Autor: vhor
KARLOVAC, 1. rujna 2011. (Hina) - HSS-ov izborni stožer za VII. izbornu jedinicu prihvatio je danas akcijski plan svih priprema i operativnih kontakata s članstvom za parlamentarne izbore, kazao je Božidar Pankretić, potpredsjednik stranke i koordinator stožera nakon sjednice.

Na tiskovnoj konferenciji, koja je sjednici prethodila, predsjednik stranke Josip Friščić kazao je da u kampanju HSS ulazi s jasnim podatcima o ostvarenim programima, koji su biračima bili obećani prije četiri godine, te da o tim uspjesima mora znati svaki član i biračko tijelo.

Prvenstveno se to odnosi na porast broja obiteljskih gospodarstava, kojih je sada u Hrvatskoj oko 190 tisuća i taj model proizvodnje hrane pokazao se dobrim i u drugim zemljama, te se vjerojatni ni s promjenama vlada neće mijenjati, rekao je Friščić. Više od 500 tisuća hektara državnog zemljišta usmjereno je u tom pravcu, a ostalo je još toliko, što će također biti prodano ili dato u koncesiju upravo proizvođačima hrane, u čemu leži i rješenje problema dijela nezaposlenosti.

Pankretić je iznio podatak da je u VII. izbornoj jedinici broj članova HSS-a porastao sa 2.800 na preko pet tisuća. Zato, kao i zbog činjenice da su u Karlovačkoj županiji, kao najvećem djelu izborne jedinice, provedeni mnogi programi pod vodstvom HSS-a, očekujemo da će tu HSS udvostručiti broj glasova, tj. da će umjesto jednoga osvojiti barem dva mandata, dodao je.

Odgovarajući na upit novinara o kupovini kuće guvernera HNB-a Željka Rohatinskog Friščić je istaknuo kako "supruga guvernera Rohatinskog kaže da je legalno prodala tvrtku i kupila kuću, ali mi nismo bili svjedoci niti procjenitelji koliko je vrijedila kuća, a koliko tvrtka. Ima stručnjaka iz te oblasti koji će to učiniti, dodao je.

Do raspisivanja izbora, napomenuo je u svojstvu potpredsjednika Sabora, održat će se još jedno zasjedanje u trajanju od dva ili tri tjedna. Budući da su najvažniji ciljevi Sabora ovog zasjedanja provedeni, posebno oni vezani na usklađivanje regulative RH s regulativom Europske unije, Friščić smatra da neće biti ničega novog što bi uzburkalo parlament, jer dva ili tri mjeseca prije izbora nema smisla mijenjati izborna pravila, niti s tim u vezi Ustav ili ustavne zakone. "To su pitanja koja ne treba raditi u smislu pridobivanja dijela biračkoga tijela, nego isključivo radi dugoročnoga boljeg funkcioniranja društva," kazao je Friščić.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙