FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Pakistanu ubijen drugi čovjek al-Kaide

Autor: djan
ISLAMABAD, 27. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Drugi čovjek terorističke mreže al-Kaide Atija abd al-Rahman ubijen je prije pet dana u Pakistanu, izjavio je u subotu za Reuters viši američki dužnosnik.

Izvor nije rekao kako je al-Rahman ubijen, ali je obznanio da se to dogodilo u Vaziristanu, u sjeverozapadnom Pakistanu. Njegova smrt velik je udarac toj ekstremističkoj organizaciji, rekao je američki izvor.

Nakon ubojstva Osame bin Ladena u svibnju, vođenje al-Kaide preuzeo je Ajman al-Zavahiri, dok je al-Rahman je postao njegov zamjenik.

"Smrt Atije abd al-Rahmana užasan je gubitak za al-Kaidu jer se al-Zavahiri jako naslanjao na njega u vođenju organizacije. Iz velike količine materijala zaplijenjenog u kući Osame bin Ladena vidljivo je bilo da je al-Rahman i prije imao jako veliku ulogu u planiranju terorističkih operacija", rekao je izvor.

Američki ministar obrane Leon Panetta rekao je prošli mjesec tijekom posjeta Afganistanu da će strateški poraz al-Kaide biti na dohvat ruke ako SAD ubije ili zarobi dvadesetak vođa iz jezgre organizacije.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙