FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalekovodu posao u Sloveniji od 34,2 mln eura

Autor: dduk
ZAGREB, 5. rujna 2011. (Hina) - Dalekovod je potpisao ugovor o izradi, isporuci i montaži dionice dalekovoda Beričevo - Krško u Sloveniji, vrijedan 34,2 milijuna eura uključujući PDV, priopćeno je danas iz Dalekovoda.

Riječ je o 80,4 kilometra dugoj dionici novog dvostrukog 400 kilovoltnog dalekovoda, o čemu su u petak ugovor potpisali predstavnici Dalekovoda i Elektro-Slovenije (ELES).

Ugovor uključuje građevinske, montažne i elektromontažne radove te isporuku čelične konstrukcije, a radovi na tome objektu odvijat će se tijekom 21 mjesec od potpisa ugovora.

Izgradnja i puštanje u rad dalekovoda Beričevo-Krško od velikog je značaja za Sloveniju jer predstavlja završetak 400 kilovoltnog prstena tamošnjeg elektroenergetskog sustava čime se osigurava efikasniji tranzit i evakuacija električne energije iz nuklearne elektrane Krško, kaže se u priopćenju.

Investitor je ELES, na čiji su natječaj pristigle dvije ponude. Dalekovod je pobijedio kao vodeći član hrvatsko-slovenskog konzorcija Dalekovod Zagreb - Dalekovod Ljubljana - Elektroservisi Trzina. Drugi ponuđač bio je austrijsko-mađarski konzorcij VLB Leitungsbau GmbH & Ci KG - OVIT Zrt. Budapest. Konkurentski konzorcij žalio se na odluku ELES-a o izboru Dalekovoda, ali žalba je odbijena, napominje se u priopćenju.

(Hina) xduk ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙