FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toyota će proizvoditi Prius i njegove ključne dijelove u Kini

Autor: gple
TOKIO, 5. rujna 2011. (Hina/AFP) - Japanski proizvođač vozila Toyota Motor proizvodit će hibridni model automobila Prius i njegove ključne dijelove u Kini kako bi potaknuo prodaju na najvećem tržištu automobila u svijetu, objavila je u nedjelju glasnogovornica tvrtke.

Time će japanski proizvođač prvi puta u svojoj povijesti proizvoditi ključne dijelove za automobile na hibridni pogon, poput motora i baterija, izvan Japana.

Toyota je u Kini proizvodila drugi model Priusa, izvozeći ključne dijelove iz Japana, da bi 2009. obustavila te aktivnosti.

"Povećanje prodaje ekološki prihvatljivih automobila u Kini sastavni je dio poslovne politike poduzeća", kazala je glasnogovornica Toyote Shiori Hashimoto, dodajući da su proizvodnju odobrile kineske vlasti.

Poslovni dnevnik Nikkei izvijestio je da će proizvodnja trećeg modela Priusa u Kini početi najranije iduće godine, i to kroz zajedničko ulaganje Toyote i kineske tvrtke FAW Group Corp.

Ključni dijelovi proizvodit će se u centru za istraživanja i razvoj u Changshuu na istoku Kine, ali glasnogovornica japanske tvrtke nije htjela navesti gdje će se montirati.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙