FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljeto s maslinovim uljem u Zagrebu

Autor: tper
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Na zagrebačkom Cvjetnom trgu danas i sutra se održava manifestacija Ljeto s maslinovim uljem koja je dio nacionalnog projekta promocije maslinovog ulja pod nazivom "Hrvatska zemlja maslinovog ulja".

Projektom se želi promovirati Hrvatska kao zemlja izvrsnih maslinovih ulja, podučiti stanovništvo o ljekovitim svojstvima ulja te povećati potrošnja i prodaja maslinovih ulja na domaćem i stranom tržištu, kazala je direktorica projekta Nelija Rudolfi iz tvrtke Manufaktura.

Cilj je povećati potrošnju maslinova ulja u Hrvatskoj koja trenutno iznosi samo oko dvije litre po stanovniku, a u nekim je sredozemnim zemljama i do 20 litara, istaknula je.

Projekt je prilika da se proizvođači predstave široj publici pa će tako Zagrepčani i njihovi gosti tijekom dva dana imati priliku degustirati maslinova ulja vrhunskih hrvatskih uljara.

Svoje proizvode predstavljaju Zlatna polja d.o.o., OPG Žuvić Šimica, PZ Postira, Blato 1902, Obrt Buddy, OPG Srdar, OPG Balija, OPG Marija Buršić, Uje, Brachia, Zvijezda, Agrolaguna, Mattina, OPG Činić, Brist, a još 40-tak ulja posjetitelji će moći kušati na takozvanom Oil baru.

Projekt je započeo sredinom svibnja u Splitu te je nakon 13 gradova na jadranskoj obali danas stigao u Zagreb. Nakon Zagreba manifestacija se 8. rujna seli u Osijek čime Ljeto s maslinovim uljem službeno završava, no maslinari će svoje proizvode već 9., 10. i 11. rujna predstaviti na prvom nastupu u inozemstvu, u Beogradu.

Projekt "Hrvatska zemlja maslinovog ulja" održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i HGK, a nastavlja se i nakon ljeta, jer će se i tijekom godine sustavno raditi na promociji maslinovog ulja u Hrvatskoj i inozemstvu kako bi se ojačao razvoj domaćih brendova i Hrvatska predstavila kao zemlja izvrsnih maslinovih ulja.

(Hina) xtp ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙