FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: majstorski tečaj za violinu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 2. rujna 2011. (Hina) - U okviru festivala Julije Rachlin i prijatelji danas je u Dubrovniku započeo majstorski tečaj za violinu namijenjen učenicima i studentima glazbe.

Tečaj će voditi dvojica vrhunskih glazbenih pedagoga prof. Tsugio Tokunaga i prof. Pavel Vernikov, a svi sudionici tečaja nastupit će na završnom koncertu koji će se održati 8. rujna u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića.

Tsugio Tokunaga iznimno je popularni solist i komorni glazbenik i ravnatelj Međunarodnog glazbenog festivala Miyazaki i jedno je od vodećih imena japanske scene klasične glazbe.

Godine 1966. postao je do tada najmlađim koncertnim majstorom tokijskog simfonijskog orkestra, a redovito nastupa na solističkim recitalima i koncertima u Europi i SAD-u.

Pavel Vernikov više od 20 godina ima reputaciju violinističkog virtuoza. Nastupao je u prestižnim svjetskim koncertnim dvoranama od Amsterdama, New Yorka, Londona, Milana, Washingtona i drugih.

Već je 30 godina član Trija Čajkovski, a majstorske tečajeve drži diljem svijeta: u Italiji, Francuskoj, Finskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Izraelu i drugdje.

(Hina) xddub ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙