FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska straža poziva na ujedinjenje desnih opcija

Autor: ivuc
OSIJEK, 2. rujna 2011.(Hina) - Predsjednik Hrvatske straže (HS) Ivan Vekić izjavio je danas u Osijeku kako je stranka pokrenula proces stvaranja nacionalne koalicije svih desnih političkih opcija, udruga i pojedinaca za predstojeće parlamentarne izbore, jer to drži jedinim rješenjem za spas hrvatske države i hrvatskog naroda.

Na konferenciji za novinare Vekić je kazao kako je svrha inicijative okupiti sve one kojima je hrvatski nacionalni interes iznad svih drugih ciljeva ovog naroda, koji su se spremni boriti i žrtvovati za svoju domovinu.

Nastojimo okupiti sve one koji su spremni javno reći da želimo nacionalnu sigurnost, sačuvati svoja prirodna bogatstva i zadržati pravo na svoj prirodni i povijesni prostor, bez obzira kako će netko to protumačiti, dodao je predsjednik Hrvatske straže.

Vekić je rekao kako su već razgovarali s predstavnicima nekoliko desnih poltičkih opcija te "da ih u razgovoru nitko nije odbio".

I prosječan poznavatelj povijesti mogao bi reći da pokušavamo nešto, što se u Hrvatskoj pokušava učiniti već tisuću godina, ali ako ne pridobijemo i ni jednog čovjeka, mi smo obavili svoj domoljubni posao, dodao je.

Dopredsjednik Hrvatske straže Vencel Čuljak kazao je kako su obavljeni razgovori s nekim političkim opcijama, i da su odgovori pozitivni, ali nije želio govoriti o konkretnim imenima stranaka.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙