FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 24. do 26. kolovoza

Autor: nkot
ZAGREB, 23. kolovoza 2011. (Hina) - U srijedu će zbog vrlo visokih temperatura zraka biometeorološke prilike posvuda biti nepovoljne, a kod meteoropata se mogu javiti umor, razdražljivost i vrtoglavica, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHZM).

Zato se preporuča izbjegavanje većih napora, prilagodba prehrane, a zbog znojenja obavezatna je nadoknada gubitka soli u organizmu te zaštita od UV zračenja.

U unutrašnjosti zemlji prevladavat će pelud ambrozije u visokim koncentracijama, a na području Virovitice čak i u vrlo visokim. Na Jadranu će koncentracija peluda crkvine biti umjerena pa se preporučuje oprez alergičarima!

U četvrtak se nastavlja razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, što će osobito biti izraženo u unutrašnjosti Dalmacije i Slavoniji. Meteoropati će se žaliti na umor, manjak energije i slabost. Moguće su glavobolja i manjak koncentracije, a noću se mogu javiti tegobe sa snom.

Kronične se bolesnike upozorava na izbjegavanje izlazaka i većih napora te na odgovarajuću zaštitu od vrućina. Potrebno je radi znojenja nadoknaditi gubitak soli u organizmu, uzimati dovoljno tekućine, prilagoditi prehranu i zaštititi se od sunčeva zračenja.

Visoka koncentracija peluda ambrozije bit će u kontinentalnom dijelu zemlje. Na Jadranu će koncentracija alergenog peluda crkvine biti umjerena pa se preporučuje oprez alergičarima.

U petak se zbog vrlo nepovoljnih biometeoroloških prilika meteoropatima i kroničnim bolesnicima preporuča tijekom najvećih vrućina izbjegavati izlaske na otvoreno kao i odgovarajuća zaštita od UV zračenja. Uz laganu prehranu potrebno je nadoknaditi manjak soli u organizmu te se pridržavati liječničkih savjeta.

Visoka koncentracija peluda ambrozije bit će u unutrašnjosti zemlje. Na Jadranu će prevladavati pelud crkvine pa se preporučuje oprez alergičarima

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙