FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada Euronatur ravnatelju Parka prirode Lonjsko polje

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Ravnatelj Parka prirode "Lonjsko polje" Goran Gugić ovogodišnji je dobitnik nagrade Euronatur, za izvanredan doprinos zaštiti prirode i okoliša, obrazovanju o okolišu i održivom razvoju, izvijestilo je danas Ministarstvo kulture RH na svojim internetskim stranicama.

Europski fond za prirodnu baštinu – Euronatur je neprofitna zaklada utemeljena sa ciljem zaštite europske prirodne baštine na više različitih razina. Svake godine Euronatur dodjeljuje nagradu za izvanredan doprinos zaštiti prirode i okoliša, obrazovanju o okolišu i održivom razvoju.

U obrazloženju dodjele ovogodišnje nagrade Euronatur Goranu Gugiću, ravnatelju Parka prirode "Lonjsko polje", upravitelj zaklade Euronatur, Gabriel Schwaderer, navodi kako je Gugić "stvorio učinkoviti model zaštite kultiviranih krajobraza, dajući na taj način značajni doprinos zaštiti prirode u Europi".

Naime, u Lonjskom polju tradicija pašarenja očuvana je neprekinutom još od srednjeg vijeka. Uz moto "živjeti s vodom" Gugić pokazuje ljudima kako da surađuju s prirodom, umjesto da rade protiv nje, ne gubeći pritom iz vida vlastite potrebe.

Kako turistička ponuda parka Lonjsko polje privlači sve više posjetitelja, raste i broj ljudi koji se vraćaju u svoja sela duž obale Save.

Ravnatelju Parka prirode "Lonjsko polje" Goranu Gugiću nagrada Euronatur će biti svečano uručena 12. listopada na otoku Mainau, na Bodenskom jezeru, izvijestilo je Ministarstvo kulture RH.

Među laureatima nagrade Euronatur dosad su se našli Nelson Mandela, Mihail Gorbačov, Princ od Walesa i drugi, navodi se u priopćenju.

(Hina) xbma/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙