FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: dobro da su došli u Vukovar jer ih tu rijetko viđamo

Autor: gvin
VUKOVAR, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i predsjednik vukovarsko-srijemskoga HDZ-a Petar Čobanković rekao je danas na konferenciji za novinare da je Vukovar "jučer i danas doživio značajan posjet čelnika stranaka Kukuriku koalicije", što je dobro, a bilo bi bolje, kako je rekao, "da su češće dolazili jer ih tu rijetko viđamo, pa ih tako nismo vidjeli ni za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara".

Čobanković je kazao da dolazi vrijeme kampanje te da svi dijelovi Republike Hrvatske postaju važni i zanimljivi pa je tako "i to društvo stiglo u Vukovar i održalo određene sastanke".

Opovrgnuo je tvrdnje Kastavske skupine po kojima HDZ i njegova vlada za Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju nisu ništa učinili te je naveo više projekata natapanja koji se provode, među kojima i dvjesto milijuna kuna vrijedan projekt melioracijskog kanala Biđ-Bosutsko polje.

Istaknuo je da bi i radovi na termoelektrani u Vukovaru dosad počeli da u tom gradu na vlast nije došao SDP, ocjenivši da je gradska vlast u Vukovaru nesposobna te da radi stihijski i samovoljno.

Opovrgnuo je i tvrdnje po kojima se europskim fondovima nedovoljno koristimo te je rekao da je Vukovarsko-srijemska županija u vrhu po korištenju financijskih sredstava iz europskih fondova jer je u zadnjih pet godina za različite projekte 'povukla' 160 milijuna eura.

Na kritike da vlada za Vukovar nije učinila ništa, Čobanković je odgovorio kako su smiješne jer je grad Vukovar bio potpuno razoren, a danas su promjene vidljive na svakom koraku.

Istaknuo je da je Vlada RH pod vodstvom HDZ-a zemlju uvela u NATO i pred sam ulazak u Europsku uniju, no, dodao je, činjenica je da se svjetska kriza 'prelila' i na Hrvatsku, koja će se iz krize izvući vlastitim sredstvima i snagama, bez pomoći MMF-a i drastičnih poteza koje bi on povukao zadirući u socijalna i druga prava.

Vlada iz 2000. godine završila je 2003. godine s 340 tisuća nezaposlenih, rekao je Čobanković, a govoreći o Vukovarsko-srijemskoj županiji, istaknuo je da je ona krajem srpnja 2011. imala 1,7 posto manje nezaposlenih nego u istom razdoblju 2010. godine.

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙