FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šimunić potvrdio

Autor: dlug
ZAGREB, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić danas je u popodnevnim satima potvrdio kako će karijeru nastaviti u Dinamu nakon što su se 'modri' dogovorili s njegovim dosadašnjim klubom Hoffenheimom.

"Odlučio sam da bi za mene bilo najbolje da igram i potpišem za zagrebački Dinamo iz čisto sportskih razloga zato što Dinamo igra u Ligi prvaka", izjavio je Šimunić novinarima na Braču gdje se nalazi na pripremama hrvatske reprezentacije uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine i utakmica protiv Malte i Izraela koje će se igrati 2. i 6. rujna ove godine.

On je objasnio kako mu je uvijek bila želja igrati u Hrvatskoj, te da je za njega velika stvar što su ga željela dovesti dva najveća hrvatska kluba – Dinamo i Hajduk.

Proteklih dana čelnici Hajduka su tvrdili da su dogovorili Šimunićev dolazak, dok su čelnici Dinama tvrdili suprotno da će Šimunić potpisati za njihov klub. Polemiku između čelnika Hajduka i Dinama Šimunić je pokušao smiriti jučerašnjom izjavom kako neće preseliti niti u jedan od ta dva kluba, te da će 99,9 posto ostati u Hoffenhheim.

"Ja sam rekao da ću 99,9 posto ostati u Hoffenheimu, ali danas se dogodilo da sam opet došao u mogućnost odlaska iz Hoffenheima, nakon što su se dogovorili čelnici klubova", kazao je Šimunić.

Predsjednik Hajduka Maleš je izrazio razočarenje Šimunićevim prelaskom u zagrebački Dinamo. "Razočaran sam Šimunićem kao čovjekom koji je dao riječ, dogovorio dolazak u Hajduk, a jučer je izjavio da ne želi biti uzrok podjele Hrvatske na dva dijela da bi potom potpisao za Dinamo", rekao je Maleš.

(Hina) xpgas xdl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙