FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 1. rujna

Autor: vkla
ZAGREB, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 1. rujna.

SRIJEM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjećuje predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srijema u Republici Srbiji. Posjet započinje u 10.30 sati u Kukujevcima gdje će se ispred razrušene katoličke crkve susresti s predstavnicima lokalne vlasti, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem i biskupom srijemskim msgr. Đurom Gašparovićem.

U 11.15 sati predsjednik Josipović susrest će se s predstavnicima lokalne vlasti, hrvatskih udruga i hrvatske zajednice u Crkvenoj kući u Šidu, a oko 12.15 sati očekuju se izjave predsjednika Josipovića za medije.

BEOGRAD - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održat će bilateralni susret sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u 16 sati, na marginama IX. regionalnog sastanku na vrhu država jugoistočne Europe, čiji su suorganizatori UNESCO i Vijeće Europe, na temu "Suvremena umjetnost i pomirba u jugoistočnoj Europi koji službeno počinje u petak. Nakon susreta dvojice predsjednika slijedi zajedničko priopćenje.

PARIZ - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy predsjeda međunarodnim skupom "Prijatelji Libije" na kojem će sudjelovati i američka državna tajnica Hillary Clinton.

Dežurni:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙