FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 18. kolovoza

Autor: djan
ZAGREB, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Najava važnijih vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 18. kolovoza:

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović iznijet će na konferenciji za novinare svoja stajališta o imenovanjima veleposlanika. Na Pantovčaku kažu da će Josipović odgovoriti na tvrdnje vlade da nije odgovorio na njezine prijedloge za imenovanje novih hrvatskih diplomatskih predstavnika u inozemstvu. Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da je vlada prije više od mjesec dana uputila Josipoviću svoje prijedloge za imenovanja, ali još nije dobila odgovore (13 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB/DEN HAAG - Ponovljeno suđenje bivšim zapovjednicima Oslobodilačke vojske Kosova na čelu s Ramushom Haradinajem za zločine koje su počinile kosovske snage u logoru Jablanici tijekom 1998. započet će pred Haaškim sudom. Bivši zapovjednici Oslobodilačke vojske Kosova Haradinaj, Idriz Balaj i Lahi Brahimaj, čije se suđenje ponavlja za neke točke optužnice, optuženi su kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata za zločine koje su počinile kosovske snage u logoru Jablanici tijekom 1998. Iz prvog suđenja će se uvesti veći dio dokaznog materijala a tužitelji bi izveli samo desetak svjedoka uživo.

MADRID - Papa Benedikt XVI. počinje posjet Španjolskoj koji traje do 21. kolovoza. Milijun mladih katolika očekuje se ovog tjedna u Madridu gdje se održava 26. Svjetski dan mladih (JMJ), a skup će predvoditi Papa koji mlade želi ohrabriti u vrijeme gospodarske i duhovne krize.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Sonja Djerasimović

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙