FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: otvoren Festival amaterskih kazališta

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Gradsko kazalište mladih iz Viteza u Bosni i Hercegovini sa živom i duhovitom adaptacijom djela "Don Quijote" otvorilo je sinoć u Slavonskome Brodu 4. Festival amaterskih kazališta - popularni FAK u sklopu kojeg će se ove godine prvi puta održati i 29. Smotra dramskih amatera Slavonije i Baranje.

Gosti iz Viteza prošlogodišnji su pobjednici festivala dok se ove godine za nagrade natječu četiri predstave slavonskih amaterskih kazališta iz Pačetina, Belog Manastira, Retkovaca te Županje. Domaćini i organizatori FAK-a članovi Satiričkog kazališta mladih iz Broda Festivala pripremaju ponoćnu premijeru iznenađenja, a u subotu na zatvaranju nakon dodjele nagrada predstavit će se Amatersko kazalište iz Samobora.

Predsjednik ocjenjivačkog suda kazališni pedagog i redatelj Robert Raponja kaže kako će u sljedećih šest dana publika moći uživati u vrijednim ostvarenjima slavonskih kazališnih amatera. Kao posebnu vrijednost brodskog Festivala ističe iznimnu posjećenost svih predstava. "To je fenomenološki zanimljivo: kako su Slavonski Brod i jedno malo amatersko kazalište uspjeli postići da se amaterizam tako vrednuje i postane važan kulturni događaj", kaže Raponja.

Četvrto izdanje Festivala amaterskih kazališta otvorila je zamjenica gradonačelnika Broda Ilijana Vrbat Pejić najavljujući i dalje potporu tom projektu jer uspješno promovira Grad na kulturnoj karti Hrvatske pa i regije.

Kao i prijašnjih godina sve predstave odigravat će se na otvorenoj pozornici ispred Kazališne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić", a već je sinoćnji program otvorenja i nastup gostiju iz Viteza privukao tristotinjak posjetitelja.

(Hina) xsbro ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙