FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašeno nekoliko požara u Dalmaciji

Autor: dber
DIVULJE, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Iz Vatrogasno operativnog centra (VOC) Divulje Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) večeras su priopćili kako je tijekom popodneva ugašeno nekoliko požara u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalamtinskoj županiji.

Požar na predjelu Galovca, u Zadarskoj županiji, za kojeg je dojava primiljena oko 14 sati, ugašen je u 16,30 sati. U gašenju su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba (JVP) Zadar, dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Galovac i Sukošan te iz zraka jedan Air Tractor. U požaru je izgorjela trava i nisko raslinje na površini od oko 0,6 hektara.

Požar otvorenog prostora na predjelu Zečevo-Ležajići (Kistanje) u Šibensko– kninskoj županiji, koji je dojavljen u 10,20 sati, ugašen je u 16,30 sati. U gašenju su sudjelovali DVD Ervenik, Dubravice i Kistanje te dva Air Tractora. U požaru je izgorjela trava, nisko raslinje i hrastova šuma na oko 4 hektara.

Požar na predjelu Prugovo - Maleši, u Splitsko - dalmatinskoj županiji, koji je dojavljen u 15,45 sati, ugašen je u 16,30 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici DVD Zagora, te iz zraka tri kanadera. U požaru je izgorjela trava i nisko raslinje na površini od oko 2,25 hektara.

Požar otvorenog prostora na predjelu Dubrave (Mosor), koji je dojavljen u VOC-a Split u 13 sati, ugašen je u 18,30 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici DVD-ova Gata, Omiša, Kučića, Žrnovnice i Dugog Rata kao i tri kanadera i jedan helikopter sa sustavom za gašenje. U požaru je izgorjela oko 6 hektara borove šume, navodi

(Hina) pp/xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙