FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lokaliziran požar kod Bilišana i Perkovića, ugašen kod Vrane

Autor: dpos
ZAGREB, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Požar na predjelu Bilišana kod Obrovca u kojem je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac lokaliziran je u 16,20 sati.

Izgorjelo je oko 80 hektara trave, niskog raslinja i hrastove šume.

U gašenju su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) iz Zadra i dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Obrovca i Jasenica, a iz zraka požar su gasili kanader i zračni traktor, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar na predjelu Vrane kod Biograda na moru ugašen je u 15,50 sati, a izgorjela su oko dva hektara niskog raslinja i crnike.

U gašenju su sudjelovali JVP iz Biograda, i DVD iz Pakoštana i Drage te djelatnici Parka prirode Vrane. Iz zraka požar je gasio kanader, a izgorjela su oko dva hektara niskog raslinja i crnike.

U Šibensko-kninskoj županiji požar na predjelu Perkovića lokaliziran je u 16,30 sati. U gašenju su sudjelovale županijske vatrogasne snage te Državna intervencijska postrojba Šibenik. Iz zraka požar su gasili kanader i air tractor. Izgorjelo je oko 9 ha trave i niskog raslinja.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u tijeku je gašenje požara na predjelu Primorskog Dolca. Gori nisko raslinje. U gašenju sudjeluje DVD Zagora i kanader.

Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je dojavu o požaru u 15,28 sati.

U Istarskoj županiji na predjelu Gržina (Žminj) gori šuma i nisko raslinje na površini od 15 hektara. U gašenju sudjeluje JVP iz Pule i kanader. Vatrogasno-operativno središte u Divuljama dobilo je dojavu o požaru u 15,45 sati.

(Hina) xpp/xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙