FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski Rusal izvijestio o padu dobiti za 21 posto

Autor: mpuk
MOSKVA, 29. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Ruski aluminijski gigant Rusal izvijestio je u ponedjeljak o 20,5-postotnom padu neto dobiti u prvom polugodištu zbog povećanih troškova servisiranja dugova i manjeg prinosa na vlasnički udio u kompaniji Norilsk Nickel.

Kompanija je izvijestila o neto dobiti od 1,09 milijardi dolara, u odnosu na 1,37 milijardi ostvarenih u prvih šest mjeseci 2010. Također je priopćila da je povećala proizvodnju aluminija za jedan posto i smanjila dugove za 1,67 milijardi dolara zahvaljujući sporazumima o restrukturiranju.

Izvršni direktor Rusala Oleg Deripaska prognozira nepredvidivost u tom sektoru u srednjoročnom razdoblju, ali i naglašava da je potražnja za aluminijem na etabliranim i brzorastućim tržištima u nastajanju i dalje snažna.

"Neizvjesnost u cijelom sektoru i u globalnom gospodarstvu vjerojatno će se nastaviti i u srednjoročnom razdoblju, ali snažne osnove UC Rusala i vodeća poziciju u metalnoj i rudarskoj industriji omogućit će kompaniji da nastavi ostvarivati vrijednost i rast za sve dioničare“, kazao je Deripaska u priopćenju.

Kompanija je bila suočena sa velikim dugovima tijekom financijske krize 2008. i 2009. Deripaska je kazao da su postigli "značajan napredak u refinanciranju dugova prije roka i s novim sadržajima".

Rusal proizvodi oko 10 posto aluminija u svijetu i trenutno ima oko 25 posto udjela u najvećem svjetskom proizvođaču nikla Norilsk Nickel.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙