FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska će ubrzo otvoriti veleposlanstvo u Tripoliju

Autor: vrad
PARIZ, 26. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Francuska će uskoro ponovo otvoriti veleposlanstvo u Tripoliju zatvoreno koncem veljače, rekao je u petak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova, dok su pobunjenici zauzeli najveći dio glavnoga grada.

"Proces ponovnog otvaranja francuskog veleposlanstva u Tripoliju je počeo i završit će se uskoro", rekao je Bernard Valero na tiskovnoj konferenciji.

Francusku će isprva zastupati Antoine Sivan, predstavnik pri libijskoj oporbi u Bengaziju, prijestolnici pobunjenika na istoku zemlje, rekao je diplomatski izvor.

Francuska je 26. veljače zatvorila svoje veleposlanstvo u Tripoliju, pošto je evakuirala svo osoblje, "zbog pogoršanja sigurnosnih uvjeta" u zemlji.

Libijski ustanici su u petak odlučili sastaviti privremenu vladu u Tripoliju, više od šest mjeseci nakon početka pobune protiv autoritarnog režima Moamera Gadafija koji je na vlasti već gotovo 42 godine, i pet dana nakon njihova ulaska u prijestolnicu gdje borbe za neke četvrti još traju. Gadafi je u bijegu.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙