FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski veleposlanik u BiH izrazio lojalnost pobunjenicima

Autor: rmav
SARAJEVO, 24. kolovoza 2011.(Hina) - Veleposlanik Libije u Bosni i Hercegovini Salem Finnir, koji je do sada bio lojalan Gadafijevu režimu, u srijedu je objavio kako se stavlja na raspolaganje novom libijskom nacionalnom prijelaznom vijeću.

U priopćenju poslanom medijima iz libijskog veleposlanstva u Sarajevu Finir je izrazio očekivanje kako će sukobi i i krvoproliće u njegovoj zemlji uskoro prestati

"Ja osobno i veleposlanstvo (u BiH) stavljamo se na raspolaganje Prijelaznom nacionalnom vijeću uz nadu da će mir, demokracija i napredak vladati našom Libijom", stoji u izjavi veleposlanika Finnira, u kojoj je upućen i apel vlastima BiH da što prije priznaju Prijelazno nacionalno vijeće Libije kao jedinog zakonitog predstavnika te države i njezina naroda.

Skupina libijskih državljana koji žive u BiH u ponedjeljak je upala u krug libijskog veleposlanstva u Sarajevu strgnuvši s pročelja zgrade zelenu zastavu Gadafijeva režima i postavivši novu trobojku iz razdoblja libijskog kraljevstva, koju kao službeno obilježje koriste pobunjenici.

Veleposlanik Finnir je nakon tog upada napustio veleposlanstvo, a prosvjednici su tražili od vlasti BiH da mu odmah uskrate gostoprimstvo.

Unatoč dramatičnim zbivanjima u Libiji i činjenici da je Gadafijev režim u kolapsu, Predsjedništvo BiH još nije donijelo odluku o priznavanju Prijelaznog nacionalnog vijeća Libije.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙