FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ključevi POS-ovim stanarima prve niskoenergetske zgrade u Hrvatskoj

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Stanari Šparne hiže u Koprivnici, njih 28, primili su danas od gradonačelnika Zvonimira Mršića ključeve svojih stanova, čija je vrijednost po metru četvornome 7329 kuna.

Riječ je posebnom projektu društveno poticane stanogradnje i prvoj niskoenergetskoj stambenoj zgradi u Hrvatskoj za čiju su gradnju ugovori između izvođača radova Tehnike i Agencije za društveno poticanu stanogradnju grada Koprivnice (APOS) potpisani 30. studenoga prošle godine.

Stanovi imaju površinu od 33 do 65 metara četvornih i interes za njih bio je velik budući da će obitelji u stanu od 60-ak metara četvornih zimi za grijanje izdvajati samo stotinjak kuna.

Oni koji su se željeli useliti u tu zgradu, a nisu uspjeli imat će priliku useliti se u istu takvu zgradu koja se već gradi, a bit će useljiva 1. svibnja iduće godine, rekao je ravnatelj koprivničkog APOS-a Darko Ledinski, dodajući kako se u sljedećem razdoblju namjerava izgraditi nekoliko niskoenergetskih zgrada i sedam obiteljskih kuća.

Gradonačelnik Mršić rekao je prigodom uručenja ključeva stanarima kako je današnji dan početak novoga razvojnog ciklusa Koprivnice, koja do 2025. godine namjerava postati energetski neovisan grad.

Direktor APN-a Grga Ivezić rekao je nazočnim stanarima da je od 2000. godine do danas ta agencija u Hrvatskoj izgradila 5054 stana. Izgrađeno je, dodao je, 175 građevina, a gradilo se u 79 općina i gradova.

(Hina) xkkop ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙