FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama iz Zagreba igrat će u skupini D nogometne Lige prvaka, a suparnici će im biti Real iz Madrida, Lyon i Ajax, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Monte Carlu. Dinamo će u 1. kolu 14. rujna u Maksimiru dočekati Real iz Madrida, a potom slijedi gostovanje protiv Lyona 27. rujna. Sljedeću domaću utakmicu Dinamo će igrati 18. listopada protiv Ajaxa, a uzvrat je u Amsterdamu 2. studenoga. Potom slijedi gostovanje kod Reala na Santiago Bernabeu 22. studenoga, a u posljednjem, 6. kolu Dinamo će 7. prosinca u Maksimiru ugostiti Lyon.

RASPORED SKUPINE D LIGE PRVAKA:

1. kolo, 14. rujna:

DINAMO - Real Madrid

Ajax - Lyon

2. kolo, 27. rujna:

Lyon - DINAMO

Real Madrid - Ajax

3. kolo, 18. listopada:

DINAMO - Ajax

Real Madrid - Lyon

4. kolo, 2. studenoga:

Ajax - DINAMO

Lyon - Real Madrid

5. kolo, 22. studenoga:

Real Madrid - DINAMO

Lyon - Ajax

6. kolo, 7. prosinca:

DINAMO - Lyon

Ajax - Real Madrid

MONTE CARLO - Nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama iz Zagreba igrat će u skupini D nogometne Lige prvaka, a suparnici će im biti Real iz Madrida, Lyon i Ajax, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Monte Carlu. Natjecanje u Ligi prvaka počinje 13., odnosno 14. rujna, a završava 6. i 7. prosinca.

Finale će se igrati u Muenchenu na Allianz Areni 19 svibnja sljedeće gdoine.

ŽDRIJEB SKUPINA LIGE PRVAKA:

SKUPINA A: Bayern (Njem), Villarreal (Špa), Manchester City (Eng), Napoli (Ita)

SKUPINA B: Inter (Ita), CSKA Moskva (Rus), Lille (Fra), Trabzonspor (Tur)

SKUPINA C: Manchester United (Eng), Benfica (Por), Basel (Švi), Otelul (Rum)

SKUPINA D: Real Madrid (Špa), Lyon (Fra), Ajax (Niz), DINAMO ZAGREB (HRV)

SKUPINA E: Chelsea (Eng), Valencia (Špa), Bayer (Njem), Genk (Bel)

SKUPINA F: Arsenal (Eng), Marseille (Fra), Olympiakos (Grč), Borussia Dortmund (Njem)

SKUPINA G: Porto (Por), Šahtar (Ukr), Zenit (Rus), Apoel Nikozija (Cip)

SKUPINA H: Barcelona (Špa), Milan (Ita), BATE Borisov (Bje), Viktoria Plzen (Češ)

MONTE CARLO - Napadač španjolskog i europskog prvaka Barcelone i argentinske reprezentacije Lionel Messi (24) prvi je dobitnik nagrade za najboljeg igrača u Europi u izboru UEFA-e za sezonu 2010/11., objavljeno je tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka za ovu sezonu u Monte Carlu. Messi je u izboru u kojem su sudjelovali novinari iz svih zemalja koje su članice UEFA-e uvjerljivo slavio sa 38 glasova ispred suigrača iz Barcelone, španjolskog reprezentativnog veznjaka Xavija Hernandeza, koji je dobio 11 glasova, i napadača Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiana Ronalda koji je dobio tri glasa.

Messi je prošle sezone ukupno postigao 53 pogotka od čega 12 u Ligi prvaka, te je tako treću godinu zaredom bio najbolji strijelac najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

"Želio bih zahvaliti svim koji su glasovali za mene. Sakupljam sve nagrade koje dobijem u svom domu i još uvijek imam mjesta za nove. Čast mi je biti ovako uspješan i odigrati najbolje kada je to najpotrebnije. Također, zahvaljujem se svojim suigračima koji su mi pomogli u osvajanju ove nagrade", rekao je Messi.

UEFA-ina nagrada za najboljeg igrača u Europi dodjeljuje se od ove godine kao zamjena za najboljeg klupskog igrača godine u izboru UEFA-e koja se dodjeljivala od 1998. do 2010. godine. Prošle godine tu je nagradu osvojio napadač Intera, Argentinac Diego Milito, dok je Messi bio dobitnikom 2009. godine. Nagrada za najboljeg igrača u Europi u izboru UEFA-e utemeljena je na inicijativu predsjednika UEFA-e Michela Platinija s namjerom da se oživi duh stare nagrade za najboljeg europskog igrača godine, a u izboru se ocjenjuju nastupi igrača u svim natjecanjima u jednoj sezoni.

ZAGREB - Jedan od najdarovitijih mladih hrvatskih nogometaša 17- godišnji Dino Špehar potpisao je danas sedmogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom.

"Jako sam sretan i ponosan što sam došao u najveći hrvatski klub i siguran sam da ću opravdati povjerenje. Hvala NK Osijek koji me odgajao otkad igram nogomet, a zahvaljujem i trenerima, suigračima i svima u klubu. Sada okrećem novu stranicu u životu, a ona je čvrsto vezana za Dinamo", izjavio je nakon potpisivanja ugovora mladi Osiječanin, koji je svojim nogometnim znanjem i talentom već privukao pozornost mnogih europskih klubova.

Dino Špehar sin je nekada poznatog igrača Osijeka i sada predsjednika NK Osijeka Roberta Špehara koji nije krio zadovoljstvo što će mu sin igrati u najtrofejnijem hrvatskom klubu, ali je istodobno bio i tužan jer je Osijek izgubio još jednog talentiranog i odličnog nogometaša.

MADRID - Vodstvo Španjolske nogometne lige (LFP) i sindikat igrača (AFE) postigli su dogovor oko neisplaćenih plaća igračima, te su objavili kako je prekinut štrajk igrača kojim će biti omogućeno da nova sezona u Primeri započne ovoga vikenda, objavio je predsjednik LFP-a Jose Luis Astiazaran. Sezona je u Španjolskoj trebala početi prošloga kola, ali sve utakmice su odgođene zbog štrajka igrača koji tvrde kako 200-tinjak njihovih kolega nije dobilo plaće i to u visini od 50 milijuna eura.

"Sindikat igrača je okončao štrajk. Obje su strane popustile i sa zadovoljstvom mogu reći kako će lopta napokon krenuti s centra", izjavio je Astiazaran.

MOSTAR - Navijačima Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara, takozvanim Ultrasima, policija je sinoć u Sarajevu zabranila isticanje hrvatske zastave za vrijeme nogometnog susreta sa premijerligašom Željezničarom nakon čega je pretučeno više navijača Zrinjskog što su osudili iz uprave mostarskog kluba i zatražili istragu protiv odgovornih osoba, priopćeno je u četvrtak iz HŠK Zrinjski.

"Proteklih svih ovih godina bili smo svjedoci na koji način je od strane policije zabranjivano i uklanjano znakovlje hrvatskog naroda u BiH, a koje ni u kom slučaju ne bi smjelo smetati niti jednoj civiliziranoj osobi", navodi se u priopćenju HŠK Zrinjski.

Dodaje se da su na jučerašnjoj utakmici krajnje brutalno udaljeni navijači ovoga kluba s tribina stadiona Grbavica, te da je "svaki udarac pendrekom pratila psovka na nacionalnoj osnovi".

Uprava mostarskog kluba zatražila je od MUP-a sarajevske županije da preispita uporabu prekomjerne fizičke sile svojih djelatnika i poduzme odgovarajuće mjere.

I navijačka skupina Ultrasi izrazila je osude zbog zabrane isticanja hrvatskih obilježja

"Žalosno je da zastavu hrvatskog naroda iz BiH na stadionu u Sarajevu nazivaju fašističkom zastavom i radi nje 'pendreče' one koji ih ističu na sportskom borilištu", ističu iz navijačke skupine Ultrasa.

Pozvali su upravu Zrinjskog da isti tretman primjeni prema navijačima klubova kojima smetaju hrvatska obilježja prigodom njihovih gostovanja u Mostaru.

CORDOBA - Slovak Peter Sagan (Liquigas) pobjednik je 6. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Ubede do Cordobe u dužini od 193.4 kilometara. Sagan je najbolje iskoristio izvrstan rad svoje momčadi Liquigasa u posljednjim kilometrima, te je ciljem prošao ispred drugog Španjolca Pabla Lastrasa (Movistar), dok su treće, četvrto i peto mjesto zauzela još tri vozača Liquigasa, Talijani Valerio Agnoli, Vincenzo Nibali i Eros Capecchi. Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Francuz Sylvain Chavanel (Quick-Step) sa 15 sekundi ispred drugog Španjolca Daniela Morena (Katjuša) i 16 ispred trećeg Nibalija.

Hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Astana) u šestoj je etapi zauzeo 38. mjesto prošavši ciljem u skupini vozača sa 23 sekunde zostatka za saganom, te je u ukupnom redoslijedu 33. sa 2:52 minute iza Chavanela.

PARIZ - Hrvatski judaši Tomislav Marijanović i Marijana Mišković oprostili su se u prvom kolu svjetskog prvenstva u judu, koje se održava u Parizu od 23. do 28. kolovoza. Marijana Mišković poražena je u prvom kolu u kategoriji do 63 kg od mlade Slovakinje Ivane Komlosiove sudačkim preglasavanjem. Rezultat je poslije borbe od pet minuta i nakon produžetaka bio 0:0 pa je o konačnoj pobjednici odlučio sudački dojam, a sva su tri suca svoj glas dali Slovakinji. Poraz našeg najboljeg judaša Tomislava Marijanovića u kategoriji do 81 kg nije neočekivan jer mu je ždrijeb u prvom kolu za protivnika donio aktualnog olimpijskog i europskog prvaka Azerbajdžanca Elnura Mammadija koji ga je pobijedio waza-arijem.

Naša treća predstavnica Kristina Marijanović članica JK Like u kategoriji do 70 kg izaći će na tatami sutra, a protivnica u prvom kolu bit će joj 22-godišnja Kubanka Onix Cortes Aldama koja je višestruka prvakinja Sjeverne Amerike.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙