FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: zaplijenjene pošiljke lažne viagre

Autor: lfia
LJUBLJANA, 25. kolovoza 2011.(Hina) - Slovenska carina zaplijenila je u samo nekoliko zadnjih tjedana 20 poštanskih pošiljaka krivotvorenih tableta viagre i cialisa, objavila je u četvrtak komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Lažne tablete za liječenje erektilne disfunkcije dolaze iz Indije, Singapura i Hong Konga, a carinski službenici na glavnoj pošti u Ljubljani zaplijenili su ih temeljem zakona koji sancionira kršenje prava intelektualnog vlasništva, što ih na originalne tablete tog naziva polažu njihovi proizvođači.

Zaplijenjene pošiljke sadržavale su više od 1600 tableta, dok ih je u cijeloj prošloj godini zaplijenjeno nešto više od 3000.

Carinska služba upozorila je tim povodom građane koji naručuju farmaceutske proizvode preko interneta od sumnjivih tvrtki da je niža cijena tableta kojom se takvi proizvođači reklamiraju obično znak da nije riječ o originalnim lijekovima, pa ih treba izbjegavati.

Podsjetila je i na upozorenja zdravstvenih vlasti kako takvi preparati imaju upitne učinke ili ne sadržavaju tvari koje su navedene u reklami.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙