FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Imenovan mandatar za sastav županijske vlade

Autor: zkre
MOSTAR, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Skupštinska većina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), sa sjedištem u Mostaru, koju čine vodeće hrvatske i bošnjačke stranke imenovale su u četvrtak Denisa Lasića iz HDZ-a BiH za mandatara za sastav nove županijske vlade skoro jedanaest mjeseci nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Lasićev izbor poduprli su HDZ BiH i HDZ 1990, ali i Socijaldemokratska partija BiH (SDP BIH) te Stranka demokratske akcije (SDA), koje su na razini Federacije BiH isključile iz vlasti dva HDZ-a, iako je za njih glasovao najveći broj Hrvata u BiH. Dogovor u HNŽ-u ranije su usuglasili čelnici četiriju stranaka.

Mandatar Lasić izrazio je očekivanje da će nova vlada u ovoj županiji biti uskoro izabrana.

Po njegovim riječima novu je vladu žurno uspostaviti zbog brojnih problema s kojima se suočava ova županija.

"Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo dobiti vladu i provesti sve projekte koji su pred nama ", rekao je Lasić nakon današnje sjednice Skupštine HNŽ-a.

Na sjednici je izabran i dio vodstva Skupštine ove županije. Za predsjednika je imenovan Ramiz Jelovac iz bošnjačkog naroda, a za zamjenika Luka Faletar iz reda Hrvata, dok se predstavnici HDZ-a BiH i SDP-a BiH nisu mogli usuglasiti oko toga kome će pripasti mjesto zamjenika predsjednika iz reda Srba.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙