FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dorada akustike pred koncert Eltona Johna u Ljubljani

Autor: lfia
LJUBLJANA, 22. kolovoza 2011.(Hina) - Oko milijun eura stajat će mjere za poboljšanje akustike u ljubljanskoj areni "Stožice", a bit će završene prije koncerta Eltona Johna 11. studenoga ove godine, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Dvorana u kojoj se uz sportske priredbe održavaju i koncerti glazbeno je 'krštena' prošle godine koncertom tenora svjetskoga glasa Josea Carrerasa, a od drugih poznatih svjetskih izvođača do sada je ugostila Stinga i Leonarda Cohena. Od početka su, međutim, zamijećeni nedostaci u akustici objekta, što je utjecalo na kvalitetu zvuka na koncertima.

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič izjavio je za ljubljanski "Dnevnik" da u Stožicama ne može biti idealne akustike kao u koncertnim i opernim kućama, ali da će se pred koncert Eltona Johna u poboljšanje akustike investirati dodatnih 1 milijun eura nanošenjem sloja materijala koji apsorbira zvuk.

U poglavarstvu slovenske prijestolnice, koja je suvlasnica arene Stožice, navode da je u dvorani vrijeme odjeka potrebno smanjiti sa sadašnjih 9 i pol sekundi na dvije i pol sekunde, što će omogućiti kvalitetan koncertni zvuk.

Dodatno ugođavanje dvoranske akustike normalna je pojava u objektima i nije konstrukcijska pogreška, tvrde projektanti višenamjenskih Stožica, za koje je Ljubljana investirala skoro 60 milijuna eura u javno-privatnom partnerstvu s tvrtkom Grejp.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙