FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: ust promet u oba smjera

Autor: mkov
ZAGREB, 20. kolovoza 2011. (Hina) - Pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora, a vrlo je gust promet na autocesti A1, između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Kolona vozila kod naplatnih postaja Lučko na izlazu s autoceste prema Zagrebu duga je oko 4 km. HAK savjetuje vozače da koriste i naplatne postaje Demerje.

Na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 4,5 km prije čvora Umag u smjeru Slovenije.

Na autocesti A7 granični prijelaz Rupa-čvor Diračje kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera dolazi do povrememih zastoja. U smjeru Slovenije kolona je duga oko 5 km, a u smjeru Rijeke oko 3 km. Promet je vrlo gust i preko Krčkog mosta.

Povremeni zastoji su zabilježeni i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod naplatnih postaja Kikovica, u smjeru Rijeke, te duž Jadranske magistrale, posebice između Splita i Omiša (D8).

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je duga oko 5 km. Vozila se isključju kod čvora Krapina i dalje voze državnom cestom D1 prema graničnim prijelazima Macelj i Lupinjak.

HAK upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila, te ih molimo za strpljenje.

Na graničnom prijelazu Karasovići na ulazu se čeka 2 sata. U oba smjera na graničnim prijelzima Stara Gradiška čeka se 45 min, Slavonski Brod, Metković, Goričan, Macelj, Bregana, Pasjak, Kaštel i Plovanija čeka se do 30 min.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka. Duža čekanja su zabilježena na liniji Jablanac-Mišnjak, na ukrcaj u Jablancu čeka kolona vozila duga oko 9 km.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙