FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bremerhavenu zaplijenjeno 100 kg kokaina

Autor: vrad
BERLIN, 19. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Oko 100 kg čistog kokaina pronađeno je u kontejnerima u njemačkoj luci Bremerhavenu, na sjeveru zemlje, u jednoj od najuspješnijih operacija po količini zaplijenjene droge zadnjih godina u Njemačkoj, doznaje se u petak od krim-policije.

Riječ je naime o drugoj po veličini zapljeni otkako je 1978. osnovana istražna skupina u kojoj sudjeluju carinici i policija. Kokain je bio sakriven u kontejnerima iz Paname, dodao je na tiskovnoj konferenciji voditelj brigade za suzbijanje trgovine narkoticima berlinske kriminalističke policije Harald Chybiak.

U akciji su uhićena tojica muškaraca u Bremerhavenu, luci 200 km zapadno od Hamburga i četvorica u Berlinu. Osumnjičenici su u dobi od 34 do 51 godinu.

Po prvim rezultatima istrage, tržišna vrijednost droge je između 4,5 i 5 milijuna eura, a bila je namijenjena berlinskom tržištu.

Oko 250 policajaca uz potporu specijalnih postrojba policije i carine, sudjelovalo je u četvrtak navečer u pretraživanju pet kontejnera u kojima se, po carinskim dokumentima, prevozila kava.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙