FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izmet uništava koraljne grebene na Floridi

Autor: spuc
MIAMI, 19. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Bakterija iz ljudskog izmeta uništava koraljne grebene, pokazalo je novo istraživanje i američki znanstvenici kažu da to predstavlja upozorenje Floridi i Karibima da zaštite dragocjene grebene od kanalizacije ili se suoče s prijetnjama jednoj od glavnih turisičkih atrakcija.

Američki znanstvenici u članku objavljenom u časopisu PLoS ONE navode da su identificirali bakteriju iz ljudskog izmeta koja uništava koralje koji naseljavaju mora uz Floridu i karipsko otočje.

Bakterija Serratia marcescens izaziva koraljnu bolest poznatu kao "bijele boginje" i izaziva oštećenja koja izjedaju i uništavaju koralje, prema zajedničkom istraživanju sveučilišta iz Georgije i Floride.

"Taj bakterijski soj potječe jedino od ljudi" kaže James Porter jedan od autora koji upozorava da je ta bakterija značajno doprinijela nestanku oko 88 posto jedne vrste koralja koja živi u okolici otočja na jugu Floride tijekom zadnjih 15 godina. Njihovom nestanku pridonose i hurikani i visoke temperature.

(Hina) xps ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙