FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Željeznom besplatno parkiranje vozilima na struju

Autor: ilov
EISENSTADT (ŽELJEZNO), 9. kolovoza 2011. (Hina/APA) - Vlasnici automobila na alternativni pogon od idućeg će siječnja moći besplatno parkirati na gradskom području Željeznog, glavnog grada austrije pokrajine Gradišća, objavila je u utorak gradonačelnica Željeznog Andrea Fraunschiel.

Besplatno parkiranje dio je projekta što je u utorak potpisan u Željeznome, koji obuhvaća brojne modele gradskog prijevoza na ekološki neškodljiv način.

Projekt bi u iduće tri godine trebao na više razina gradskog prijevoza dovesti do povećanja kvalitete života u gradu, izjavila je gradonačelnica.

Grad će postupno uvesti vozila na električni pogon u taxi prijevozu, a predviđeni su i projekti iznajmljivanja gradskih bicikala te zajedničkog služenja biciklima i skuterima čime bi se smanjio promet u gradu.

Gradske vlasti Željeznoga žele ubuduće smanjiti razinu emisije ugljičnog dioksida za 154 tone godišnje, pri čemu grad namjerava i podupirati kupovinu vozila na alternativni pogon.

Tko umjesto motora na fosilno gorivo odluči kupiti vozilo na alternativni pogon, od siječnja iduće godine moći će u gradu besplatno parkirati.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙