FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedniku Sabora ugrađen elektro-stimulator za srce

Autor: dber
ZAGREB, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću danas je u KBC-u Split ugrađen elektro-stimulator za srce i vjerojatno će sutra biti otpušten iz bolnice.

Glasnogovornica predsjednika Sabora Marina Buntić Juričić izvijestila je za Hinu kako je operacija rezultat dvotjednog praćenja zdravstvenog stanja i završetka dijagnostičkog postupka, kojim je utvrđen uzrok gubitka svijesti predsjednika Sabora koji se dogodio 25. srpnja nakon čega je nekoliko dana bio hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Riječ je o hipersenzitivnosti karotidnog neuro receptora koja se manifestirala blokadom srčanog rada, rekla je Buntić Juričić i dodala kako bi elektro-stimulator u budućnosti trebao spriječiti takve zdravstvene probleme.

Operacijski zahvat proveo je tim odjela za bolesti srca i krvnih žila Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split, a prošao je bez komplikacija.

Predsjednik Sabora se osjeća dobro i vjerojatno će tijekom sutrašnjeg dana biti otpušten iz bolnice, priopćila je glasnogovornica predsjednika Sabora Marina Buntić Juričić.

Predsjedniku Sabora ranije je ugrađen potkožni aparat za kontinuirano praćenje rada srca (EKG), tzv. "loop recorder", nakon što je krajem srpnja primljen u splitski KBC "zbog prolaznog i kratkotrajnog gubitka svijesti (sinkopa) koji je najčešće posljedica kardioneuroloških poremećaja.

(Hina) xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙