FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fitch potvrdio važeći američki kreditni rejting 'AAA'; prognoza stabilna

Autor: gple
NEW YORK, 16. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Agencija Fitch Ratings objavila je u utorak da je potvrdila važeći najviši američki kreditni rejting AAA, uz stabilnu prognozu.

"Potvrda američkog rejtinga 'AAA' odražava činjenicu da su ključne uporišne točke iznimnog boniteta Sjedinjenih Država i dalje netaknute: riječ je o vodećoj ulozi SAD-a u svjetskom financijskom sustavu i o fleksibilnom, diversificiranom i bogatom gospodarstvu koje predstavlja bazu za prihode", stoji u priopćenju Fitcha.

"Monetarna i tečajna fleksibilnost dodatno povećavaju sposobnost gospodarstva da apsorbira 'šokove' i da im se prilagodi", napominju u Fitchu.

Agencija je ipak upozorila da SAD zaostaje za ostalim zemljama s najvišim kreditnim rejtingom 'AAA' na području fiskalne politike i da mora pokazati opipljive rezultate u nastojanjima da smanji proračunski manjak.

U Fitchu najavljuju da će krajem studenog ponovno razmotriti fiskalne procjene dok će srednjoročna prognoza gospodarskog rasta biti razmotrena do kraja godine.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙