FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražno povjerenstvo zbog smrti dvoje Talijana

Autor: jnah
ZAGREB, 16. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar mora, prometa i infrastrukture imenovao je istražno povjerenstvo radi utvrđivanja okolnosti i uzroka današnje pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je, prilikom sudara talijanske jedrilice i hrvatske motorne jahte poginulo dvoje talijanskih državljana.

Motornom jahtom je upravljao zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je potvrdio da je sudjelovao u toj teškoj pomorskoj nesreći s ljudskim žrtvama.

Dvoje talijanskih državljana smrtno je stradalo nakon pada u more, a njihova su tijela pronađena oko 14 sati u blizini mjesta nesreće. U trenutku nesreće na motornoj jahti bilo je dvoje hrvatskih državljana, T.H. i A.Đ. koji nisu ozlijeđeni, kaže se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U priopćenju se navodi se da se sudar 12-metarske jahte „Santa Marina“ koja plovi pod hrvatskom zastavom i 12-metarske talijanske jedrilice „Santa Pazienza“ dogodio oko 2 nautičke milje južno od Primoštena kod otočića Maslinovik.

Nakon sudara, za nestalim osobama tragali su plovilo Lučke kapetanije Šibenik i dva plovila pomorske policije.

Motorna jahta nakon sudara nasukala se na otočić Barilac, a otegljena je prema marini Kremik u Primoštenu.

Hrvatska jahta u vlasništvu je tvrtke Santa Marina d.o.o. iz Zagreba, a vlasnik talijanske jedrilice je F.S. iz Padove.

Onečišćenja morskog okoliša nema, a šteta na plovilima utvrdit će se naknadno.

Očevid i istražne radnje provode inspektori Lučke kapetanije Šibenik i policija, kaže se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙