FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: U napadu na Latakiju najmanje 6 mrtvih

Autor: mhaj
NIKOZIJA, 14. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - U kopneno-pomorskom napadu sirijske vojske u nedjelju je u četvrti al-raml al-Žunubi u Latakiji ubijeno najmanje šest civila, a 15 ih je teško ranjeno, izvijestio je sirijski Ured za obranu ljudskih prava.

U priopćenju Ureda stoji kako je po spomenutoj četvrti pucano s ratnih brodova. "Ratni brodovi napali su Latakiju, a eksplozije su se čule u nekoliko četvrti", stoji u priopćenju. Uz granatiranje s ratnih brodova u gradu se mogla čuti pucnjava snaga sigurnosti i pripadnika prorežimski orijentirane milicije.

U subotu je u Latakiji ubijeno dvoje civila, a 20 tenkova i oklopnih vozila "poslano je na četvrt al-Raml al-Žunubi", prenosi Ured. Isti izvor javlja kako je "velik broj stanovnika grada, osobito žena i djece, još u subotu pobjegao strahujući od vojne akcije".

U posljednjih nekoliko dana četvrt al-Raml Al-Žunubi poprište je masovnih prosvjeda. Prosvjednici zahtijevaju odlazak s vlasti predsjednika Bašara al-Asada i rušenje njegova režima. Pobuna u Siriji traje već gotovo pet mjeseci. Telefonske i internetske veze i u nedjelju su u Latakiji bile prekinute, izvijestio je sirijski Ured.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙