FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD pozdravlja donaciju Hrvatske afganistanskim snagama

Autor: dpos
ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Američko veleposlanstvo pozdravilo je u petak donaciju Hrvatske od 15.000 pušaka za afganistanske snage sigurnosti ocijenivši je izravnim doprinosom međunarodnim nastojanjima da se afganistanske snage osposobe za preuzimanje pune odgovornosti za sigurnost svoje zemlje.

Američki diplomati u Zagrebu također su čestitali Hrvatskoj na uspješno provedenom treningu u Rakitju za policajce i vojnike iz Slovenije, Albanije, BiH, Crne Gore i Makedonije koji će služiti kao mentori u Afganistanu.

"Sjedinjene Države cijene doprinos Hrvatske uvježbavanju i opremanju afganistanskih snaga sigurnosti, što izravno pridonosi naporima ISAF-a da afganistanske snage preuzmu veću odgovornost za sigurnost svoje zemlje", navodi se u priopćenju američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Na temelju odluke hrvatske vlade Ministarstvo obrane je u suradnji s američkom stranom pripremilo donaciju od petnaest tisuća pušaka AK 47 s pripadajućom opremom, vrijednosti oko pet milijuna kuna, za afganistanske snage sigurnosti.

(Hina) xpp/xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙