FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: U dvama napadima najmanje 7 mrtvih

Autor: mhaj
PESHAWAR , 11. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Najmanje je sedam osoba, među kojima i žena samoubojica, smrtno stradalo u četvrtak u dvama napadima počinjenima u Peshawaru, na sjeverozapadu Pakistana, a ciljevi su bili policijski kombi i jedna policijska postaja, izvijestile su lokalne vlasti.

U napadu bombom na policijsko vozilo u Peshawaru ubijeno je najmanje pet osoba, među kojima četvorica policajaca i jedan učenik", izvijestila je policija. Pritom je ranjeno 18 policajaca. Eksplozivna naprava bila je skrivena uz cestu. "U vozilu se nalazilo dvadesetak policajaca", izvijestila je policija.

Samo nekoliko metara dalje, žena samoubojica u burki bacila je granatu na policijsku postaju, a potom aktivirala eksploziv koji je nosila na sebi, rekao je policijski dužnosnik Šafkat Malik. Osim nje u napadu je ubijena još jedna žena, a ranjena su tri policajca. "Još ne znamo je li druga poginula žena bila suradnica ili slučajna prolaznica. Žene samoubojice u Pakistanu su rijetke", rekao je Malik.

U napadima koji se pripisuju talibanima i drugim islamističkim ekstremistima ubijeno je više od 4.500 osoba nakon napada vladinih snaga na džamiju u Islamabadu koju su 2007. zauzeli ekstremisti.

(Hina) xmh yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙