FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Jedanaest mrtvih u Homsu

Autor: mtro
ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina/AFP/Reuters) - Sirijske oružane snage ubile su u srijedu jedanaest ljudi u gradu Homsu, rekli su sirijski aktivisti.

Snage sigurnosti pucale su na stanovnike četvrti Baba Amro i ubile 11 osoba, rekao je jedan od aktivista, prenosi agencija France presse iz Nikozije.

Prorežimske snage sigurnosti pokrenule su veliku operaciju privođenja i premetačina u tom području i otvarale vatru na sve koji su pokušali pobjeći, rekao je taj aktivist.

Homs je jedan od gradova koji se najviše opire režimu predsjednika Bašara al-Asada, čija vojska blizu pet mjeseci pokušava ugušiti pobunu.

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je izjavio da će Siriji biti bolje bez predsjednika al-Asada i najavio nastavak pritisaka na sirijsku vladu.

Sjedinjene Države uvele su u srijedu sankcije najvećoj trgovačkoj banci Sirije, Commercial Bank od Syria, koju kontrolira država, optuživši ju da je ponudila financijske usluge Sjevernoj Koreji.

Sankcijama se zaleđuje imovina koju ta banka posjeduje u Sjedinjenim Državama i zabranjuje američkim poduzećima i državljanima svaku transakciju s bankom.

(Hina) xtm yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙