FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banco Popolare Croatia povećava temeljni kapital

Autor: tper
ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Nadzorni odbor Banco Popolare Croatia na današnjoj je sjednici dao suglasnost na odluku Uprave te banke o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica.

Kako se navodi u obavijesti Banke objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, na jučerašnjoj sjednici Uprave donesena je odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju dionica.

Temeljni kapital Banke povećat će se sa 82,83 milijuna kuna na 88,83 milijuna kuna i to javnom ponudom bez objave prospekta i uplatom 12 tisuća novih nematerijaliziranih redovnih dionica na ime, svaka u nominalnom iznosu od 500 kuna, odnosno ukupnog nominalnog iznosa od šest milijuna kuna.

Sve nove redovne dionice Banke upisat će Banco Popolare Societa Cooperativa iz Verone koji će uplatiti svoj ulog u novcu i to za iznos od 3.000 kuna po dionici, odnosno ukupno 36 milijuna kuna za svih 12 tisuća novih redovnih dionica.

Upis i uplata dionica trajat će 13 dana računajući od dana stupanja na snagu odluke Uprave, navodi se.

Ako upis i uplata budu u cijelosti izvršeni prije isteka navedenog roka Uprava banke je ovlaštena zaključiti izdanje ne čekajući istek roka od 13 dana.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙