FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo nije dobilo zahtjev za dodatno ispitivanje Paravinje

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. kolovoza 2011.(Hina) - Ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine još nije dobilo nikakav zahtjev za dodatno saslušanje Dragana Paravinje koji je privremeno izručen Hrvatskoj zbog istrage o nestanku malodobne Antonije Bilić iz Drniša, izjavila je u utorak Hini glasnogovornica tog ministarstva Marina Bakić.

"Iz medija znamo da se najavljuje dodatno ispitivanje Paravinje i to je za sada sve. Nikakav zahtjev za dopuštenje za takvo ispitivanje još nismo dobili", kazala je Bakić komentirajući naznake da će hrvatska i srbijanska policija ispitati Paravinju o navodima da bi mogao nešto znati o okolnostima smrti novinarke Radoslave Dade Vujasinović.

Ona je 1994. godine pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu a tadašnja istraga zaključena je konstatacijom kako je navodno izvršila samoubojstvo. Prema tvrdnjama koje su se sada pojavile u hrvatskim medijima Paravinja navodno tvrdi kako je ona ubijena te da o tome ima dodatne informacije.

Glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović dogovorili su se u ponedjeljak u Rijeci o osnutku zajedničkog tima istražitelja koji će i dalje prikupljati informacije vezane uz ubojstvo srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, s kojim mediji povezuju Dragana Paravinju.

Hrvatski MUP je priopćio da će biti zatražen i razgovor s Draganom Paravinjom, koji je u istražnom zatvoru Županijskoga suda u Šibeniku, a mediji ga povezuju s ubojstvom beogradske novinarke tjednika "Duga" koja je pisala o povezanosti kriminala i politike.

Glasnogovornica ministarstva pravosuđa BiH ističe kako je izručenje Paravinje odobreno isključivo zbog istrage o slučaju nestanka Antonije Bilić.

"Bude li Paravinja u takvom statusu ispitivan i o drugim kaznenim djelima, on bi se mogao žaliti", kazala je Bakić dodajući kako je stoga nužno da se od ministarstva pravosuđa BiH dobije suglasnost za ispitivanje o onome što nije izravno povezano sa slučajem nestale djevojke iz Drniša.

U Sarajevu očekuju da se Hrvatska i Srbija dogovore tko će uputiti takav zahtjev bosansko-hercegovačkom ministarstvu pravosuđa.

(Hina) xrm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙