FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: nles
ZAGREB, 6. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić rekao je danas kako tu stranku uopće ne iznenađuje nastavak restoranske kampanje 'Kukuriku koalicije' i da s time nisu zatečeni, jer ni danas nisu čuli ništa novo. "Ni danas nismo čuli ništa novo. Tu se radi o velikoj zabrinutosti i visokom stupnju nervoze, jer je očit ubrzani trend promjene rejtinga na političkoj sceni i pada popularnosti 'Kukuriku koalicije' i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića", kazao je Bačić. Ustvrdio je kako HDZ nije u predizbornoj kampanji te da Vlada i dalje predano radi na provedbi gospodarskog programa i ustrajava u borbi protiv kriminala i korupcije. "Zahvaljujući takvom predanom radu Hrvatska će uistinu i postati ponosna 28. članica EU-a, unatoč podmetanjima koja dolaze iz redova SDP-a", rekao je. Na upit je li jučerašnji govor predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor bio početak predizborne kampanje, Bačić je odgovorio da je govor Jadranke Kosor na tragu njezinog dosadašnjeg rada i brige koje je iskazala za prava branitelja kao prijašnja ministrica hrvatskih branitelja. "Poručujem oporbi da su svoju brigu za hrvatske branitelje imali mogućnost iskazati kada su branitelji predložili, a što su poduprli Vlada i HDZ, da zakon o hrvatskim braniteljima podignemo na razinu ustavnog zakona čime bi trajno ukazali brigu RH prema braniteljima koji su i najzaslužniji za njezino stvaranje", rekao je Bačić.

OMIŠ - Čelnici stranaka Kastavske skupine, koji su se danas u izletištu Radmanove Mlinice kod Omiša družili s aktivistima desete izborne jedinice, pozvali su Hrvatsku na buđenje. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je u svom obraćanju pozvao Hrvatsku "da se probudi iz letargije i noćne more", dometnuvši kako Hrvatska ima potencijala biti svoj gospodar. “Pozivam na buđenje svih snaga u Hrvatskoj i da iskoristimo Europsku uniju kao sredstvo”, rekao je Milanović. Sam ulazak Hrvatske u EU nije recept i kategorički pravac za uspjeh, rekao je. “Ulaskom u EU s ovom ili onom vladom postavlja se ključno pitanje, hoćemo li u njoj biti vlastiti gospodari, a ja vjerujem da možemo”, kazao je Milanović. Članica predsjedništva HNS-a Vesna Pusić je rekla kako je HDZ počeo predizbornu kampanju bacajući "kamenčiće temeljce" gdje god prođu.“HDZ se nada da će te kamenčiće temeljce poslije tražiti pa će se pomoću njih vratiti na vlast. E, neće,” poručila je Pusić, dodajući da ti “kamenčići” označavaju svako ono mjesto gdje je HDZ u zadnji 8 godina nešto i trebao uraditi a nije to učinio. Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja je kazao kako će njegova stranka dati doprinos u pobjedi kolacije lijevog centra na sljedećim izborima.

ZAGREB - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac "zabrinjavajućim i opasnim" ocijenio je pozdrav premijerke Jadranke Kosor upućen generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nepravomoćno osuđenima za ratni zločin, na jučerašnjoj proslavi Dana pobjede u Kninu. "Vrlo je zabrinjavajuće i opasno kada se nepravomoćno presuđene osobe, koje su optužene za najteže ratne zločine, pozdravlja na takvom mjestu i u takvoj prilici", kazao je danas potpredsjednik SDSS-a, koalicijskog partnera HDZ-a, za Dnevnik Nove TV. Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor jučer je na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara" posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što su nazočni popratili dugačkim, burnim pljeskom.

OSIJEK - Predsjednik osječkog HDZ-a Tugomir Kuduz odgovorio je predsjedniku HDSSB-a Vladimiru Šišljagiću na njegove današnje izjave vezane za proslavu Oluje i poruke upućene premijerki Kosor da bi njegove poruke „bile smiješne da nisu tužne“ te prozvao HDSSB za predizborno politikantstvo. Kuduz je na konferenciji za novinare rekao kako je „Oluja“ najsvjetliji događaj u hrvatskoj povijesti, te da HDZ ne čude takve izjave, korištene kao predizborno politikantstvo „predsjednika HDSSB-a Šišljagića, kojega zabrinjava sve veća popularnost HDZ-a i Jadranke Kosor“. Poručio je HDSSB-ovcima da se „malo smire i čekaju predstojeće izbore, kada će sve biti jasnije“, dodavši „mi idemo dalje“. O licemjerju HDSSB-a kada je riječ o navodnoj brizi za branitelje, između ostalog govori i činjenica da nisu podržali prijedlog u Saboru da branitelji budu ustavna kategorija. "Predlažem predsjedniku HDSSB-a da bi bilo bolje da više povede brige o razvojnim projektima u Osijeku i Županiji, no brzo će doći izbori i sve će biti vidljivo pa i to kako se novac poreznih obveznika troši na putovanja po svoje mišljenje u drugu državu", kazao je Kuduz.

KARLOVAC - Karlovačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila tko je oskrnavio spomenkosturnicu žrtvama ustaškog terora iz Drugog svjetskog rata u Veljunu, te priopćenjem izvijestila javnost da je očevidom utvrđeno da je "nepoznata osoba jučer, 5. kolovoza između osam i devet sati na mramornoj ploči spomen kosturnice bijelom bojom ispisala slovo U dimenzija 64 x 67 centimetara". Očevid je proveden danas jer je Policijska postaja Slunj o tom događaju zaprimila telefonsku dojavu jutros, piše u priopćenju. U operativno komunikacijskom centru (OKC) karlovačke Policijske uprave doznaje se da drugih oštećenja nema, a provjeravaju se spoznaje građana da su mogući počinitelji iz jedne grupe iz Čakovca. "Za sada ne možemo reći ništa o mogućem počinitelju jer s kolegama iz Policijske uprave međimurske tek trebamo obaviti provjeru koja je grupa, čime i kada putovala na toj relaciji, uz spomenik, koji se nalazi uz državnu cestu D 1 blizu Slunja, te obaviti s njima razgovor", kazao je Tomislav Dujam, dežurni djelatnik OKC-a. Srpsko narodno vijeće u svom priopćenju navodi da su "nepoznati počinitelji razbacali svijeće i cvijeće koje je bilo postavljeno pred spomenik, mokrili su na spomen obilježje i bijelim sprejem na ćiriličnom natpisu ispisali slovo U s križićem", te da su prema izjavama mještana počintelji pripadnici HSP-a iz Čakovca koji su se autobusom čakovečkih oznaka zaustavili kod spomenika.

ZAGREB - Spašen je vlasnik brodice dužine 10 metara, koja je isplovila iz Maslinice na otoku Šolti prema Hvaru, a uslijed prodora mora počela tonuti oko šest nautičkih milja od Šolte, izvijestilo je večeras Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Lučka kapetanija Split danas je u 16,15 sati dobila dojavu od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru da je brodica "ST 5783", dužine 10 metara, koja je isplovila iz Maslinice na otoku Šolti prema Hvaru, uslijed prodora mora počela tonuti oko 6 nautičkih milja od Šolte. Na brodici se nalazio vlasnik D.J. koji je plutao u moru oko dva sata, dok ga nije spasila jahta "Ria".Vlasnik brodice zadobio je opekline po rukama od motora dok je pokušavao spriječiti prodor mora, a brodica je ostala plutati pramcem na površini. U njoj se nalazi oko 200 litara goriva. Prema brodici je iz luke Milna upućena brodica Lučke kapetanije 5-ST "Marjan".

ZAGREB - U malološinjskoj luci sinoć se potopila brodica na dubinu od četiri metra, odmah je izvučena i onečišćenja nije bilo, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Brodica „Katerina“, dužine 8,7 metara potopila se sinoć na dubinu od četiri metra u luci Mali Lošinj, na vezu nasuprot restorana „Odissey“. Lučka ispostava Mali Lošinj utvrdila je da je uzrok potapanja prodor vode kroz osovinski vod, a nije bilo onečišćenja mora. Uslijed doticanja propelera u nepoznati predmet došlo je do ispadanja osovine iz ležišta i njenog pomicanja prema natrag. Brodica je odmah izvučena iz mora, a danas ujutro otegljena je u Rab u brodogradilište Pičuljan na popravak, kaže se u priopćenju glasnogovrnice Marine Halužan.

ZAGREB - Članica Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva (HJKGD) Sonja Viktorija Anić je na Ceremoniji mira u Hiroshimi položila 1000 origami papirnatih ždralova u vitrine ispred spomenika djevojčice Sadako Sasaki, simbola stradanja svih žrtava bacanja atomske bombe 1945. na Hiroshimu i Nagasaki, priopćeno je danas iz HJKGD-a. Sonja Viktorija Anić nalazi se na petogodišnjoj stipendiji japanskog jezika u Osaki. Ove godine origami papirnate ždraliće izrađivala su školska djeca iz Zagreba i okolice, a najviše su se u tome istaknula djeca iz Siska pod vodstvom nastavnice Nade Tušak. Tako se i Hrvatska, već šesti puta, nalazi u društvu između 60-tak zemalja svijeta koje šalju svoje predstavnike na Ceremoniju mira u Japan, što nije mala stvar. Japanci neobično cijene takvo nastojanje Hrvatske, stoji u priopćenju HJKGD-a. Svečanosti obilježavanja 66. godišnjice američkog napada atomskom bombom na Hiroshimu nazočilo je više desetaka tisuća ljudi, među kojima predstavnici više od 60 zemalja, uključujući i SAD.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙