FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet prema moru izutetno pojačan

Autor: jnah
ZAGREB, 6. kolovoza 2011. (Hina) - Na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima izuzetno je pojačan promet, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na Istarskom ipsilonu kolona na izlazu Umag duga je oko 7 km, a na tunelu Učka (s istarske strane) oko 6 km.

Pojačan je prilaz vozila na naplatu Lučko zagrebačkom obilaznicom iz smjera Jankomira.

U koloni, ali bez zastoja vozi se cijelom dionicom autoceste A 1 od Zagreba prema Bosiljevu, a na dionici od Gospića do čvora Sveti Rok u kolonama koje se sporije kreću. Zbog gužve na naplati Vrgorac, promet se povremeno preusmjerava na naplatu Ravča.

Pojačan je promet i u smjeru unutrašnjosti , a na izlazu s autoceste A 1 u Lučkom kolona je oko 6 km. HAK vozačima savjetuje da koriste izlaz Demerje, gdje je osim ENC uređajima plaćanje cestarine moguće i kreditnim i debitnim karticama.

Na autocesti A2 Zagreb - Macelj kod tunela Frukov Krč u smjeru graničnog prijelaza Macelj promet se povremeno prekida zbog gužve kod naplatnih postaja Trakošćan (kolona je duga oko 1,5 km).

Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Kaštel i Bajakovo, a na ulasku na Bregani, Macelju, Plovaniji, Pasjaku, Rupi i Karasovićima. Na graničnom prijelazu Klek čeka se oko 20 minuta u oba smjera, a na Metkoviću oko 20 minuta za ulazak.

Trajekti plove prema plovidbenom redu, a po potrebi i češće. U Prizni se za ukrcaj čeka oko 1 sat.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙