FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku obilježeni domovinski jubileji

Autor: vsik
OSIJEK,5. kolovoza, 2011.(Hina) - Svečanom povorkom s upaljenim bakljama od Trga Svetog Ivana Pavla II do spomen-obilježja stradalnicima Domovinskog rata na osječkom Trgu slobode, te polaganjem vijenaca i svijeća ispred spomenika obilježeni su večaras u Osijeku Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

U povorci i obiježavanju jubileja, sudjelovali su predstavnici Hrvatske vojske, policije, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, članovi brojnih udruga proizašlih iz Domovinskg rata i građani.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, četitajući svim građanima praznik slobode istaknuo je kako "svete žrtve onih koji su nam osigurali da imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku nikada ne smijemo zaboraviti". Akciju "Oluja" koja je "izvojevana pod zapovjedništom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih generala, ali i srcem i odvažnošću hrvatskih branitelja možemo nazvati najvećim povijesnim događajem za hrvatsku državu" rekao je Šišljagić.

Izrazio je žaljenje što su "generali koji su sudjelovali u toj i drugim akcijama u kojima je obranjena Slavonija i Baranja, ali i cijela Hrvatska, danas po zatvorima kao ratni zločinci, od Gotovine, Markača, Glavaša ili nedavno preminulog Brodarca". "Cjelokupnoj hrvatskoj javnosti i svijetu danas na ovaj sveti dan ispred spomen-obilježja stradalnicima Domovinskog rata u Osijeku poručujemo da se istina o Domovinskom ratu nikada neće zaboraviti te da nam je svima sveta dužnost da ne dozvolimo kriminalizaciju Domovinskog rata i osudu, te pretvaranje žrtve u agresora. Treba buduće generacije učiti o tome tko je bio agresor, tko žrtva", rekao je župan Šišljagić.

(Hina) xvsik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙