FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pucnjavi u izbjegličkom logoru u Mogadišu 5 ubijenih

Autor: mhaj
MOGADIŠU , 5. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - U izbjegličkom logoru u Mogadišu, u kojemu su smještene žrtve suše i gladi koje su pogodile Somaliju, u petak je u pucnjavi između pripadnika snaga sigurnosti koji su pratili konvoj s članovima UN-ova Svjetskog programa za hranu i nepoznatih naoružanih osoba koje su ušle u kamp da bi opljačkale humanitarnu pomoć, smrtno stradalo pet izbjeglica.

UN smatra da taj sigurnosni incident posebno ukazuje na ekstremno teške uvjete u kojima ondje rade humanitarne organizacije. U logoru se nalazi nekoliko tisuća Somalaca koji su zbog gladi i suše ondje potražili utočište.

Prema izjavama očevidaca u logor je, u trenutku kada su izbjeglice čekale u redu za podjelu hrane, ušla skupina naoružanih osoba i počela pucati. "Svi su se preplašili i počeli bježati kako bi se sklonili", ispričao je za France Presse jedan od vozača konvoja UN-ova Svjetskog programa za hranu, Abdikadir Mohamed, potvrdivši da je pritom ubijeno najmanje pet osoba.

"Pokušavamo ustanoviti i pojasniti u kakvim se okolnostima dogodila pucnjava", rekla je glasnogovornica Svjetskog programa za hranu u Nairobiju Susannah Nicol. Humanitarni radnici izvijestili su kako je pokraden dio humanitarne pomoći dovezene u 10 kamiona u kojima se nalazilo 300 tona namirnica što su ih humanitarci namjeravali podijeliti izbjeglicama u logoru.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙