FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 6. kolovoza do ponedjeljka 8. kolovoza

Autor: tkol
ZAGREB, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 6. kolovoza do ponedjeljka 8. kolovoza:

Subota. 6. kolovoza

-------------------

STARIGRAD PAKLENICA - Konferenciju za novinare Ministarstva turizma na kojoj će biti objavljeni rezultati turističkog prometa u srpnju kao i u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci u Hrvatskoj, a bit će govora i o aktivnostima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Konferenciji će, uz ministra turizma Damira Bajsa, nazočiti i državni tajnik za turizam Ivo Mujo, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, dožupan Zadarske županije, načelnik općine Starigrad Paklenica Krste Ramić, te predstavnici turističkih zajednica Zadarske županije i općine Starigrad Paklenica. Nakon konferencije predviđen je obilazak Doma HGSS-a te će biti prikazana kratka pokazna vježba djelatnika HGSS-a (11 sati, hotel Alan, dr. Franje Tuđmana 14).

Nedjelja, 7. kolovoza

---------------------

SINJ - Trčanjem alke završavaju trodnevne 296. alkarske svečanosti. Ovogodišnju alku trčat će 17 alkara kopljanika. Alka se trči u spomen na pobjedu naroda Cetinske krajine nad turskom vojskom 1715. Smatra se da se počela izvoditi u drugom desetljeću 18 stoljeća. Datum održavanja se mijenjao, a sada se trči prve nedjelje u kolovozu. Završnu utrku 296. Sinjske alke pratit će brojni ugledni državni dužnosnici, među kojima i predsjednik republike Ivo Josipović (16,30 sati).

Ponedjeljak, 8. kolovoza

------------------------

ZAGREB - U povodu 83. obljetnice smrti osnivača HSS-a Stjepana Radića izaslanstvo te stranke na čelu s predsjednikom Josipom Friščićem položit će vijence i zapaliti svijeće na Radićevu grobu (10 sati, Mirogoj).

ZAGREB - Zajednička konferencija za novinare Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske i Koordinacija umirovljeničkih udruga Hrvatske, na kojoj će biti potpisan i sporazum o suradnji Matice umirovljenika i Sindikata umirovljenika Hrvatske (11 sati, Preradovićeva 33/1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge za promidžbu autentične umjetnosti, kulture i duhovnosti Himalaja, koja će najaviti Međunarodnu putujuću izložbu 2600 godina starih relikvija, koja će biti postavljena u Zagrebu 12., 13. i 14 kolovoza. Izložba je posvećena svjetskom miru i kulturi nenasilja (14 sati, ispred glavnog ulaza u Meštrovićev paviljon, (HDLU) Trg žrtava fašizma bb).

SPLIT - U sklopu dramskog programa 57. Splitskog ljeta, na antičkom groblju Manastirine u Saloni festivalski Dramski ansambl premijerno će izvesti Euripidovu "Hekubu", redatelja Felixa Alexa (21 sat).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙